Ilmaiset neuleohjeet

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kraftit!

Viime viikonloppuna meille saapui ihana uutuus: Kraft Hand-dyedin käsinvärjätyt, ihanat bluefaced leicester -langat! Bluefaced Leicester eli tuttavallisemmin BFL on lammasrotu, jonka villa on pehmeää mutta kestävää. BFL-langat ovat hitusen kiiltäviä ja upeasti laskeutuvia.

Puotiin tuli kahta vahvuutta: napakkaa DK-vahvuutta ja nylonilla vahvistettua sock-laatua

BFL DK on ohuehko DK-vahvuiseksi, ja jossain määrin se saattaa istua sport-vahvuistenkin lankojen ohjeille. Tästä tulee ihania takkeja, pipoja, lapasia ja kämmekkäitä! Ja kahdesta vyyhdistä saisi jo ihanan ja lämpöisen hartiahuivin talveksi... BFL DK -vyyhdissä on 225 metriä sadassa grammassa.

Sock on ohuempi nailonvahvisteinen lanka, joka sopii ihanasti sukkiin, mutta myös muihin asusteisiin ja toki myös ohuempiin paitoihin ja takkeihin!

Ja ne värit sitten, oi sentään! DK-vahvuutta on kuutta eri väriä, Sockia on 12 väriä. Värit ovat semisolideja ja osa pikkuisen kirjavampia. Värit ovat upean syviä ja hehkuvia.

 
Kuvassa BFL Sockista neulottu Nurmilintu-huivi sekä Haystacks-sukat. Tästä näkee, kuinka eri tavoin Xanthophytes-väri käyttäytyy erilaisissa kappaleissa - sukissa tuo nimittäin muodostaa raitaa! Muut värit ovat kuitenkin klassisempia semisolideja värjäyksiä, joissa värit sekoittuvat enemmän.

torstai 21. elokuuta 2014

Rowan Magazine 56, Windswept ja varaston täydennyksiä

Syksyn tullen palmikkonuleet ja kirjoneulepinnat alkavat näyttää kovin houkuttelevilta... Miten olisi vaikkapa ihana kokonaan fair isle -kuvioinen tunika?

Sage-tunika Windswept-kirjasta

Meille nimittäin saapui myyntiin Marie Wallinin Windswept-kokoelmaa sekä Rowan Magazine 56 -lehteä, joissa on molemmissa runsaasti ihania paita-, takki- sekä asusteohjeita. Molemmissa kirjoissa on todella kaunis kuvitus, joka sopii hyvin perinteisten neuleiden tunnelmaan. Neuleista on myös tarkempia lähikuvia, joista saa hyvän kuvan neuleen todellisesta pinnasta.

Mallit ovat siis Rowanin langoille, joita meillä on mm. Felted Tweed ja Fine Tweed. Nuo langat ovatkin ihan täydellisiä kirjoneulelankoja! Noiden lankojen sävyt ovat hyvin yhteensopivia, ja niistä saakin luotua monenlaisia yhdistelmiä.

Windswept-kirjassa on 12 ohjetta, pääpaino on perinteisillä kirjoneule- ja palmikkokuvioilla.

Rowan Magazine 56 sisältää yli neljäkymmentä neuleohjetta ja lisäksi mielenkiintoista luettavaa liittyen esimerkiksi juuri perinteisiin kirjoneuleisiin.

---

Sitten vielä ajankohtaisia asioita: meille saapui uusia Regian sukkalankoja! Monikäyttöistä 4-plytä löytyy monessa värissä ja lisäksi saimme muutamaa väriä Fluormaniaa (johon saapuu lisää värejä myöhemmin). Fluormaniasta tehdyt sukat piristävät synkimpääkin syyskeliä!

Fluormania 07185

The Uncommon Threadin langat ovat täydentyneet, esimerkiksi Merino Silk Fingeringiin ja Tough Sockiin tuli ihania uusia värejä!

Lisäksi BC Garnin lankoihin tuli täydennystä - esimerkiksi ihanaa Semilla Grossoa on taas saatavilla monessa värissä!

torstai 14. elokuuta 2014

Ysoldan ohjeita!

Meille saapui mukava lasti Ysolda Teaguen neuleohjeita - sekä kirjoja että yksittäisiä ohjeita. Nämä ovat kaikki englanninkielisiä, mutta noista yksittäisohjeista pyrimme tekemään hieman myös suomennoksia kun aika vain antaa myöden! (Katso täältä kaikki Ysoldan ohjeet, jotka on saatavilla verkkokaupastamme.)

Meille saapui kolmea eri kirjaa (huom. kaikkiin kirjoihin kuuluu myös PDF-versio, jonka saa ladattua Ravelryn kirjastoon):

- Little Red in the City (jota on ollut valikoimissamme ennenkin) on erinomainen kirja takkeja ja paitoja neulovalle. Kirjassa on seitsemän ohjetta sekä laaja neulojan avuksi tarjoitettu tekstiosuus, jossa kerrotaan askel askeleelta sopivankokoisen neulepaidan tai -takin neulomisesta. Kirjan neuleohjeet on myös sarjoitettu monelle koolle: esimerkiksi sievään perusneuletakki Criaan on tarjolla huikeat 17 kokovaihtoehtoa!

Cria kirjasta Little Red in the City

- The Rhinebeck Sweater on myöskin paitoihin ja takkeihin keskittynyt kirja, jossa on yksi Ysoldan ohje sekä nippu muiden suunnittelijoiden ohjeita. Ohjeiden ohessa kirjassa kerrotaan ohjeisiin käytettyjen lankojen tuottajista sekä Rhinebeck-villafestivaalista, joka järjestetään New Yorkin osavaltiossa.

Pumpkin Ale kirjasta Rhinebeck Sweater

- Saturday Treat on nimensä mukaisesti oikea herkku kirjaksi! Tässä kirjassa on kuusi ohjetta kivoille asusteille. Omat suosikkini ovat Pear Drop -huivi ja Sherbet Lemon -kämmekkäät. Kaksi ohjeista on  lace-vahvuiselle langalle, kaksi fingeringille (tai ohuehkolle sportille) ja kaksi aran-vahvuiselle langalle.

Pear Drop kirjasta Saturday Treat

Kirjojen lisäksi saimme myös Ysoldan yksittäisiä ohjeita, jotka ovat siis paperiversioita, mutta niihin kuuluu mukana myös koodi, jolla saa Ravelryn kautta lunastettua itselleen myös PDF-version. Näitä yksittäisohjeita on sekä aikuisille että lapsille. Lasten kokoihin sarjoitetut wee-mallit ovat syötävän suloisia, vai mitäpä sanotte vaikkapa tästä Wee Carsonista...

Wee Carson

Kuvat lainattu kyseisten ohjeiden Ravelry-sivuilta.

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kuukauden lanka: Selba

Tämän kuukauden lanka on BC Garnin Selba, luomulaatuinen puuvilla-villasekoite! Kuukauden lanka on jälleen -10 % alessa 20.8. saakka.


Selba on sport-vahvuista tiukkakierteistä lankaa, jossa on puolet luomuvillaa ja puolet luomupuuvillaa. Koostumus tekeekin siitä hurjan monikäyttöisen langan, sillä se sopii kivasti kaikkiin vuodenaikoihin ja monenlaisiin neule- ja virkkuutöihin. Langassa on villan lämpöä, mutta samalla puuvillan tuomaa pehmeyttä, jolloin se kutita herkkääkään ihoa. Siksipä Selba sopii mainiosti myös lastenvaatteiden materiaaliksi.

Kerässä on 50 grammaa ja 155 metriä. Yksi kerä riittää siis pieneen neuletyöhön (kämmekkäät tai pieni pipo), pari kolme kerää piisaa jo pienehköön huiviin. M-kokoiseen naisen neuletakkiin menee 8-10 kerää.

Tässä muutamia ohjevinkkejä:

Gathering Stripes on ihana perusvaate, jota piristävät raidat. Ohjeesta on tarjolla sekä lasten että aikuisten malli.



Uusimmasta Twist Collectivesta löytyy huiviohje Sixpence, joka on kirjoitettu sport-vahvuiselle langalle ja Selbasta voisikin tulla aika mukava kääriytymishuivi!


Encircle on sievä myssy, jossa on täydellinen paikka sille ihanimmalle napille!


Syksyn viileitä kelejä varten voi jo alkaa varustautua neulomalla vaikkapa kämmekkäät. Chevron Gauntlets on simppeli ohje kivoille kämmekkäille. Ne voi tehdä sekä yksivärisenä että raidoittaen - kahta tai useampaa väriä raidoittamalla tuo pintakuvio tulee parhaiten esiin.






Kuvat lainattu kyseisten ohjeiden Ravelry-sivuilta.


maanantai 4. elokuuta 2014

Ihanaiset Berrocot

Viime viikon lopulla meille saapui myrskyn mukana odotettu lasti Berrocon Ultra Alpacaa sekä Ultra Alpaca Finea!

Tässä ensimmäisessä lastissa meille saapui koko Ultra Alpaca Finen värikartallinen värejä ja tuosta paksummasta langasta nuo samat värit. Värikartassa on tasaisia värejä sekä mix-värisävyjä, jotka eivät ole aivan tasaisia (verrattavissa 220-langan Heather-sävyihin).

Ultra Alpaca on paksuhkoa ja pehmoista, ei kovin tiukkakierteistä lankaa, jossa on puolet alpakkaa ja puolet villaa. Sekoitus on ihana, koska alpakka tuo lämpöä ja laskeutuvuutta, ja villa antaa hieman rakennetta, jolloin lanka ei ole ihan niin löysän laskeutuva kuin sataprosenttiset alpakkalangat joskus saattavat olla.


Ultra Alpaca Fine on ohut, tiukkakierteinen ja rakenteeltaan pyöreä lanka, jossa on puolet villaa, 20 % alpakkaa ja 30 % nailonia. Se on siis varsin napakkaa ja kestävää lankaa, joka siksi on ihana myös sukissa. Ja ohuudestaan huolimatta lanka sopii siis hyvin myös talvisukkiin!

Menin toki oitis Ravelryyn tutkailemaan, millaisia juttuja ihmiset ovat näistä langoista tehneet...

Ultra Alpaca on omiaan paksuihin talvineuleisiin. Siitä syntyvät ihanat pipot, lapaset ja paidat talvea varten.

Vancouver Fog -kämmekkäät syntyvät yhdestä vyyhdistä! (Ilmainen ohje, ladattavissa Ravelrystä.)




Francis Revisited -paita näyttää ihanalta talvipakkasia ajatellen! (Ilmainen ohje, ladattavissa Ravelrystä.)




Klassikoksi muodostunut Habitat-myssy on täydellinen palmikkopipo. (Hinta 6 dollaria, ostettavissa Ravelrystä.)




Paksusta langasta neulottu Saroyan olisi aivan ihana! (Ilmainen, ladattavissa Ravelrystä.)




Ultra Alpaca Fine on monenlaisiin tarkoituksiin sopiva lanka - se nimittäin sopii paitoihin, huiveihin, myssyihin ja myös sukkiin, sillä siinä on nylon-vahvike.

Lämpöiset sormikkaat, miten olisi? Knotty Gloves -sormikkaat näyttäisivät (ja tuntuisivat) varmasti aika ihanilta tästä langasta tehtynä!



Norah Gaughanin Jubilee on tälle langalle suunniteltu pitsiä ja palmikkoa yhdistävä suorakaiteen muotoinen huivi. (Ilmainen, löytyy Berrocon sivuilta - seuraa Ravelryn linkkiä.)



Ultra Alpaca Fine on mainio lanka kirjoneuleeseen - kokeile esimerkiksi Selbu Modern -pipoa tai Endpaper Mitts -kämmekkäitä! (Ilmaisia, löytyvät Ravelrystä.)



Voi että minkälaisia raitoja tästä langasta saisikaan - Stripe Study ja Color Affection suorastaan huutavat päästä neulotuiksi tästä langasta! (Molemmat ohjeet ostettavissa Ravelrystä.)

Ja sukkiinhan tämä on ihan omiaan. Tämähän passaa käytännössä mihin tahansa fingering-vahvuiseen sukkamalliin - itselläni on tekeillä Phloem-sukat värissä. (Ohje ilmainen, löytyy Knittystä.)



PS. Kannattaa tutustua Norah Gaughanin neuleohjeisiin - hän nimittäin suunnittelee Berrocolle, joten sieltä löytyy vaikka kuinka paljon upeita ohjeita juuri näille Ultra Alpaca -langoille.

Kuvat lainattu Ravelrystä kyseisten neuleohjeiden sivuilta.